Ózdi rendőrök segítségével megtalálták a teknős agyonverőjét

MTI, Index

2019.06.14. 18:40

Ózdi rendőrök segítségével megtalálták a teknős agyonverőjét
A görög teknős Dél-Európában őshonos (Fotó: A jól nevelt görög teknős, Facebook)

A fiatal nőt bíróság elé állítanák.

Hirdetés

A rendőrök egy napon belül azonosították és elfogták a teknősre követ dobó nőt – közölte a rendőrség június 14-én.

Azt írták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi rendőrkapitánysága állatkínzás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentése alapján két nappal korábban egy látogató utcakövet dobott egy görög teknősre. A zuglói nyomozók kevesebb mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve elfogták a feltételezett elkövetőt. A 28 éves V. Adélt előállították, kihallgatása zajlik, a nyomozó hatóság őrizetbe vételét és bíróság elé állítását tervezi.

Az állatot a gondozók a zárás előtt találták meg, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, így a teknős elaltatása mellett döntöttek.

Az Index arról számolt be korábban, hogy a térfigyelő kamerák felvételei alapján a nő a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, mire az feltehetően a kezére piszkíthatott, ami nem ritka a teknősöknél ilyen esetben. Ezután az elkövető keresett egy követ, és agyonütötte vele az állatot. 

Ózdállatkínzásgörög teknős

Szóljon hozzá!

Hirdetés