Hirdetés
Hirdetés

Agresszív bolti szarka áll bíró elé Miskolcon

| 2019. 07. 08. | 12:13:00
Börtönbe kerülhet.
Agresszív bolti szarka áll bíró elé Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen lopás bűntette, lopás vétsége, garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A vádlott 2017 januárjától április elejéig 13 alkalommal, miskolci drogériákból és áruházakból kozmetikai, elektronikai termékeket és szeszes italokat lopott el alkalmanként 1 500 forinttól 100 ezer forintig terjedő értékben úgy, hogy a termékeket a nála lévő táskába rejtette el és fizetés nélkül távozott.

Cselekményeit az üzletekben lévő biztonsági kamerák rögzítették, és egyes esetekben a biztonsági őr tetten érte. Ilyenkor a termékeket visszavették tőle, de volt olyan eset is, amikor a boltvezető észrevette, hogy árucikkeket akar eltenni; ekkor a vádlott csak azokat rakta vissza, amelyekkel éppen leleplezték, míg az előzőleg már a táskájában rejtett termékekkel fizetés nélkül elhagyta az üzletet.

Az egyik drogériában, amikor rájött arra, hogy tettét észrevették, az üzletből történő menekülése érdekében több vásárlót nagy erővel félrelökött, a bejáratnál álló nőt pedig az üzlet falának taszította. Másik esetben a biztonsági őr tetten érte, visszavette tőle az árucikkeket, és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen vissza akarta tartani. Erre a vádlott több alkalommal, ököllel megütötte a biztonsági őrt, aki ennek következtében a fej és a nyak zúzódásával járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A biztonsági őr a vádlottal szemben magánindítványt terjesztett elő.

Hirdetés
Hirdetés