Hirdetés
Hirdetés

Csúnyán átvertek egy miskolci kereskedőt

| 2019. 07. 09. | 11:42:00
A szerszámokat elvitték, de soha nem fizettek.
Csúnyán átvertek egy miskolci kereskedőt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen csalás bűntette miatt, akik nagy értékű vásárlás ígéretével tévesztettek meg egy kereskedőt. A vádlottak közül az egyik férfi 2017 augusztusában egy internetes hirdetés alapján felvette a kapcsolatot a sértett nővel, majd telefonos egyeztetést követően az M3-as autópályán vádlott-társával együtt egy benzinkúton találkoztak a hirdetővel, aki elvezette őket a Miskolcon lévő telephelyére. Egyidejűleg ugyanitt két további vádlott-társuk is megjelent egy kistehergépjárművel, amelyről a sértettet előzetesen nem értesítették.

A nő az egyik vádlottnak megmutatta a raktárban lévő szerszámgépeket, mire a férfi azt mondta, hogy mintegy 5 millió 600 ezer értékben szeretne vásárolni, mivel Csepelen egy tanműhelyt fog berendezni.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott a társai jelenlétében megegyezett a hirdetővel, hogy a kiválasztott árukért az elkövetkező napokban kamiont fog küldeni. Ekkor a sértett engedélyével a kisteherautójukba pakoltak egy védőgázas hegesztőgépet és egy eszterga tokmányt mondván, a vásárlás összegére tekintettel igényt tartanak kedvezményekre, azaz hogy kisgépeket ellenérték nélkül elvisznek.

A vádlottak engedély nélkül még további szerszámokat, szerelőkocsit, hengersort, csiszolócsapágyakat pakoltak a teherautóba azzal az ígérettel, hogy majd a gépek kifizetésekor fogják ezeket is megfizetni. A tárgyalást bonyolító vádlott azt is megígérte, hogy előleget is fizet, a nő így megengedte ezek elszállítását. A vádlottak két telefonszámot is megadtak a nőnek, aki az elkövetkező két napban ezeken tartotta velük a kapcsolatot, azonban a vádlottak különböző indokokra hivatkozva későbbi időpontra ígérték a fizetést, majd elérhetetlenné váltak. A sértettnek okozott kár összesen 859 ezer forint, melyre a nő polgári jogi igényt jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés