Hirdetés
Hirdetés

Elfogták a sajószentpéteri rablók harmadik társát

| 2019. 07. 26. | 14:36:00
Nyomkövetőt kell viselnie.
Elfogták a sajószentpéteri rablók harmadik társát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy elfogtak két sajószentpéteri forfit, akik egy 2012-ben történt miskolci rablással hozhatók összefüggésbe. A Miskolci Járásbíróság közölte, most harmadik társuk is előkerült, akinek bűnügyi felügyeletéről döntöttek július 26-án.

A bíró a két sajószentpéteri férfit július 18-án egy hónapra letartóztatta.

[Beillesztett cikk: Hét év után most fogták el a sajószentpéteri rablókat]

A rendelkezésre álló adatok szerint a már letartóztatásban lévő két férfi és az elfogott gyanúsított 2012. július 16-án rabolták ki a miskolci üzletet. A két férfi maszkot húzott az arcára, úgy mentek be az üzletbe, míg harmadik társuk, a gyanúsított a bolt előtt figyelt. Az üzletben egy fegyvernek látszó tárggyal arra kényszerítették az eladót, hogy a kasszában található pénzt – körülbelül 50 ezer forintot – adja át részükre. Miután az eladó teljesítette kérésüket, mindhárman elszaladtak a helyszínről, menekülés közben azonban az egyikük elhagyta az arcát takaró maszkot.

A bűncselekmény helyszínén hátrahagyott maszk alapján a nyomozó hatóság idén áprilisban azonosította az egyik elkövetőt a DNS nyilvántartási rendszer adatai segítségével, másik két társát ezt követően sikerült elfogni.

Az ügy harmadik gyanúsítottjával szemben is fegyveresen elkövetett rablás miatt indult büntetőeljárás, melyért bűnössége megállapítása esetén 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A gyanúsított beismerő vallomására, életkörülményeire tekintettel, elegendőnek látta bűnügyi felügyelete elrendelését november 26-ig. Ennek értelmében engedély nélkül nem hagyhatja el a lakóhelyéül szolgáló várost, nem változtathatja meg lakóhelyét sem és a felügyelet ideje alatt nyomkövető eszközt köteles viselni.

Hirdetés
Hirdetés