Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik az utasperonok felújítása Miskolcon

| 2019. 07. 22. | 17:50:00
Tovább szépül a Tiszai pályaudvar.
Folytatódik az utasperonok felújítása Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci Tiszai pályaudvaron folytatják az utasperonok felújítását.

A 252 millió forintos fejlesztés eredményeként Miskolc-Tiszai pályaudvar mindhárom perontetője egységes megjelenéssel, a kor elvárásainak megfelelő tájékoztató rendszerekkel felszerelve szolgálja majd az utasok kényelmét.

A vasúttársaság az 1960-as években épült betonszerkezetű perontetőket 2016-től folyamatosan szépíti. Legelőször a „D” perontető készült el 2016-ban, ezt követte  a „C” peron 2017-ben, idén pedig az állomásfelújítási program keretében az utolsó, „B” perontető is megújul.

Az első ütemben augusztus 30-ig a peron „B” felén dolgoznak, a második fázis várhatóan augusztus 31-től október 30-ig tart, ekkor a peron „A” felét zárják le az utasforgalom elől és újítják fel. A munkák során a perontető pilléreit, a megrepedezett födémszerkezetet megerősítik, a hibákat kijavítják, a felülettisztítást homokszórással végzik, majd lefestik a perontetőt. Rugalmas és hatékony szigetelés készül a tetőfelületre, a vízelvezetés rendszere is új lesz. A jelenlegi peronvilágítást is korszerűsítik, mint ahogyan a peronon lévő utastájékoztató berendezéseket.

Hirdetés
Hirdetés