Hárman fosztottak ki egy mozgáskorlátozott férfit Putnokon

birosag.hu

2019.07.31. 09:19

Hárman fosztottak ki egy mozgáskorlátozott férfit Putnokon
A kép illusztráció.

Az egyik elkövető 19 éves, a másik kettő még fiatalkorú.

A Miskolci Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy 19 éves kazincbarcikai fiatalembernek és társának, egy 16 éves fiatalkorú lánynak a letartóztatását, akik, egy harmadik társukkal, egy szintén fiatalkorú fiúval március 25-én elvették egy, a bűncselekmény megakadályozására képtelen putnoki férfi értékeit. A gyanúsítottak és fiatalkorú társuk – az említett fiú, aki korábban az ügyben már letartóztatásba került – a délutáni órákban bementek a sértett Putnokon lévő lakásába, ahol a sértett az egyik szobában egyedül tartózkodott. Miután a férfi észlelte a gyanúsítottakat a házban, távozásra szólította fel őket, azonban ők ennek nem tettek eleget.

Kihasználták, hogy a sértett megromlott egészségi állapotából és mozgáskorlátozottságából adódóan a bűncselekmény elkövetését nem tudta megakadályozni, a lakásból különféle élelmiszereket tulajdonítottak el mintegy 30 ezer forint értékben.

A nyomozó hatóság az elkövetőket csoportosan, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettével gyanúsítja.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a különös tárgyi súlyú bűncselekményt elkövető gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért letartóztatásuk elrendeléséről döntött.
KazincbarcikaPutnokkifosztás

Szóljon hozzá!

Hirdetés