Hirdetés

Sajóivánkai férfi végzete lett egy szabadnapos rendőr Miskolcon

police.hu

2019.07.08. 16:59

Sajóivánkai férfi végzete lett egy szabadnapos rendőr Miskolcon

Jogosítványa nem volt, véralkoholja igen.

Hirdetés

Hirdetés

Miskolcon, a Hidegsoron közlekedett július 5-én este egy szolgálaton kívüli rendőri vezető, akinek feltűnt egy balesetveszélyesen közlekedő autó. Az érintett sofőr többször is áttért a szemközti sávba, a jármű úttartása pedig bizonytalan volt.

A szabadidős rendőr a balesetveszélyes helyzet megszüntetése érdekében szolgálatba helyezte magát, majd intézkedés alá vonta az autót, illetve annak vezetőjét. Az időközben értesített és a helyszínre érkező járőrök a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az adatok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a 31 éves sajóivánkai férfi vezetői engedélyét a bíróság ideiglenesen bevonta, ittas járművezetés miatt.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban elkövetett vétség megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett férfival szemben előterjesztést tett bíróság elé állítására. Ügyészi indítványra a bíróság július 8-án pénzbírsággal sújtotta és két évre eltiltotta a vezetéstől.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.
Sajóivánka

Hirdetés

Szóljon hozzá!