Hirdetés
Hirdetés

Támogatták a miskolci politikus miniszteri kinevezését

| 2019. 07. 04. | 17:28:00
Varga Judit szerint a visegrádi országok és Közép-Európa sikerét hozta az EU-csúcs.
Támogatták a miskolci politikus miniszteri kinevezését
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt a kinevezése előtti meghallgatásán kiemelte: az uniós intézmények új vezetőiről szóló csúcs bebizonyította, hogy megkerülhetetlenné vált Közép-Európa az európai döntéshozatalban, kiderült, már nem működik az, hogy a régi nagy tagállamok egymás között elosztják a pozíciókat. Hangsúlyozta, az uniós csatlakozás óta eltelt 15 évben sok minden változott, és ennek a folyamatnak volt a csúcspontja az uniós állam- és kormányfők találkozója. Mint mondta, új idők kezdődtek Európában, lehetőség nyílik bizonyos hibák kijavítására például a gazdaságpolitika, a migráció és a jogállamiság területén. Kifejtette: az EU-nak olyan működő közösségnek kell lennie, amely tiszteletben tartja a nemzeteket, kölcsönös tiszteletre alapuló együttműködésre épül, ez a siker kulcsa.

Az egymás kölcsönösen tisztelő nemzetek együttműködésére épülő politika képviseletével bízta meg a miniszterelnök.

A miniszterjelölt szerint logikus összekapcsolni az igazságügyi tárcát és az uniós ügyeket, hiszen szinte minden uniós jogalkotás érinti a nemzeti jogrendszereket. Hozzátette, eddig is az igazságügyi tárcával dolgozott együtt a legszorosabban uniós ügyekért felelős államtitkárként. Varga Judit az uniós ügyekkel kapcsolatban azt mondta: az erős EU erős nemzetekre épülhet. 

A miniszterjelölt az igazságügyi tárcát illetően közölte: célja a megkezdett munka folytatása. Fontosnak nevezte a bérrendezést, a törvények és rendeletek arányának megtartását, a túlszabályozás meggátlását. Az adminisztráció csökkentése a versenyképesség miatt is lényeges – vélekedett.

[Beillesztett cikk: Miskolci minisztere lesz a kormánynak!]

Hirdetés
Hirdetés