Hirdetés
Hirdetés

Tokajba is jut az 500 millióból

| 2019. 07. 16. | 09:28:00
Zajlik a Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés.
Tokajba is jut az 500 millióból
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból elindult a Felső-tiszai vízi turisztikai feljesztés három szabolcsi és egy borsodi településen: Tiszabecsen, Szabolcsveresmarton, Rakamazon és Tokajban. Az említett településeken vízi turisztikai megállóhelyeket hoznak létre, így a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben a Tisza felső szakasza alkalmas lesz arra, hogy népszerű, minőségi szolgáltatásokat biztosító hazai vízi turisztikai attrakció legyen a jövőben. A Széchenyi 2020 program részeként megvalósuló fejlesztés előkészítése 2018 októberében indult.

A cél a korábbi fejlesztésekhez kapcsolódva a Felső-Tisza vízi turizmusának fejlesztése. A projektnek köszönhetően a már hagyománnyá vált tiszai vízitúrázás feltételei javulnak.

A tervek szerint Szabolcsveresmarton csónakházat és csónaktárolót hoznak létre, de sor kerül a közösségi tér környezetének kert- és területrendezésére is, valamint elkészül a megközelíthetőséget biztosító út és parkoló.

Tiszabecs és Rakamaz területén két vízi turisztikai megállóhelyet újítanak fel, Tokajban pedig szórakoztató vízi turisztikai eszközöket vásárolnak majd.

Mindezek mellett különféle programcsomagokat alakítanak ki egyéb, a kiemelt turisztikai térségben elérhető attrakciókkal együttműködve.

Mint például a Tiszabecstől Tivadarig elnevezésű 3 napos klasszikus Tisza-túra, vagy a Rétköz természeti értékei - Madármegfigyelő túra SUP deszkán program, vagy a Hegyalja történelme aktívan - kerékpár és kenutúra a Hegyalján című program.

Bővebben a projektről itt olvashat.

Hirdetés
Hirdetés