Útépítő munkást gázolt el egy részeg sofőr Borsodban

police.hu

2019.07.11. 18:17

Útépítő munkást gázolt el egy részeg sofőr Borsodban

Novajidrány és Garadna között történt a baleset.

Hirdetés

Borsod megye útjain július 1. és 7. között száz közúti közlekedési baleset történt, ebből három balesetben ittas sofőr volt az okozó. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

Egy személygépkocsit vezető ittas sofőr július 7-én 17.45-kor Novjidrány és Garadna között elütött egy útépítésen dolgozó munkást. A gyalogos súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az Encsi Rendőrkapitányság a 28 éves tiszakarádi férfival szemben járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor 19 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.
NovajidrányGaradna

Szóljon hozzá!

Hirdetés