Hirdetés

Miskolc hőse! Katasztrófát előzött meg a mozdonyvezető

2019.08.12. 17:17

Miskolc hőse! Katasztrófát előzött meg a mozdonyvezető
Berta Balázs Attila és Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója (Fotó: MÁV)

Megállította a Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó InterCity-t.

Hirdetés

Hirdetés

Vezérigazgatói elismerésben részesíti a vasúttársaság Berta Balázs Attila mozdonyvezetőt és Kovács Imre forgalmi vonalirányítót, akik augusztus 9-én, Hort-Csány állomásnál gyors helyzetfelismerésükkel megelőztek egy vonatbalesetet. A miskolci mozdonyvezetőnek ma adta át a dicséretet Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója.

A Hort-Csány állomásról lassan, 15 km/h-s sebességgel haladt ki a Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity. A mozdonyvezető észlelte, hogy a váltó – eddig tisztázatlan okból – helytelen irányba áll, és erről nem kapott előzetes írásbeli értesítést. A vonalirányítóval egyeztetve megállította a vonatot.

Az ellenkező irányból érkező Borsod InterCity vonat mozdonyvezetőjét még mintegy két kilométerre az állomástól értesítette az irányító arról, hogy lassítson le 30 km/h-ra és az utasok átszállása érdekében haladjon el Hort-Csány állomás közelébe. A két vonatot kontrollált körülmények között, 200 méterre állították meg egymástól. Az InterCity-ken 275 ember utazott péntek délután, akiket a Katasztrófavédelem segítségével pótlóbuszokra szállítottak át. A balesetben személyi sérülés és anyagi kár sem keletkezett.

A MÁV biztonsági szervezete, az ITM Közlekedésbiztonsági Szervezete, valamint a rendőrség is vizsgálatot indított az esettel kapcsolatban.

vonatMÁV

Hirdetés

Szóljon hozzá!