Hirdetés
Hirdetés

Börtönbe megy az ózdi férfi, aki éhes volt

| 2019. 09. 26. | 14:52:00
A pofátlanság teteje.
Börtönbe megy az ózdi férfi, aki éhes volt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság szeptember 26-án előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki Ózdon és annak környékén több családi házba is betört, miközben egy alkalommal még enni is kért az otthon tartózkodó sértettől.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott februárban olyan lakóházakat választott betörései célpontjául, ahol általában senki nem tartózkodott. A bejárati ajtókat felfeszítve jutott be a lakásokba, ahonnan értékesíthető vagyontárgyakat hozott el, többek között szerszámokat, ékszereket és készpénzt.

2019. február 11-én, éjjel azonban olyan ingatlanba tört be, ahol otthon tartózkodott annak idős tulajdonosa is. Miközben a vádlott értékek után kutatott, a sértett felébredt és kérdőre vonta a férfit, mit keres ott.

A vádlott közölte, hogy nagyon éhes és felszólította a sértettet, készítsen neki ennivalót.

Az idős asszony nem mert ellenszegülni, így amíg a vádlott átkutatta a házat és magához vette a lakásban talált 10 ezer forint készpénzt, pénztárcát és karórát, addig a sértett enni készített számára. A vádlott távozását követően az idős asszony nem merte a rendőrséget értesíteni, a történteket csak másnap délelőtt mondta el a fiának. A vádlott cselekményével több, mint 250 ezer forint kárt okozott a sértetteknek.

Hirdetés
Hirdetés