Hirdetés
Hirdetés

Cserélik a kukákat Ózdon

| 2019. 09. 25. | 10:19:00
Igényelni kellett.
Cserélik a kukákat Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a 120 literes szelektív hulladékgyűjtők nagyobbra cserélése Ózdon. Erre azoknak van lehetőségük, akik a megadott határidőig igényelték a 240 literes edényt. A hulladék szabályos elhelyezésére egyébként számos lehetőség van, a városban két hulladékudvar üzemel. Ezekbe akár ingyenesen is szállíthatják a szemetet a lakók - írja az Ózd.hu.

Ózdon 2017 óta két hulladékudvart üzemeltet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. Az egyik Centerben, a másik pedig a Zrínyi Miklós úton működik. 

A BMH Nonprofit Kft. hulladékudvaraira negyedévente, ingatlanonként 250 kiló nem veszélyes hulladék és 100 kiló veszélyes hulladék szállítható ingyenesen. Ezek leadásához lakcímkártya, személyi igazolvány és az esedékes közszolgáltatási díj megfizetését igazoló bizonylat szükséges az NHKV Zrt. felé.

A felsoroltakon kívül a BMH Nonprofit Kft. hulladékudvaraira korlátlan mennyiségben szállíthatóak az elkülönítve gyűjtött csomagolási hulladékok, mint például papírok, alumínium dobozok, műanyag pet palackok és különböző kartonpapírok.

A családi házban élők számára egyébként lehetőség nyílt a korábban kiosztott 120 literes szelektív hulladékgyűjtő edény 240 literesre cserélésére. A nagyobb űrmértékű szemetest, ami egyébként nem befolyásolja az elszállítás gyakoriságát vagy díjazását, február 15-éig írásban kellett jelezni a polgármesteri hivatal felé. Ezeket szeptember harmincadikáig lehet átvenni.

Hirdetés
Hirdetés