Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elegük lett a roncsautókból Kazincbarcikán

| 2019. 09. 06. | 13:07:00
Begyűjtik őket.
Elegük lett a roncsautókból Kazincbarcikán
Hirdetés
Hirdetés

Évek óta jelent kisebb-nagyobb problémát egy-egy lakóközösség vagy közintézmény számára, hogy a közelükben roncsautók parkolnak. A törvényi szabályozás és a helyi önkormányzati rendelkezések értelmében ezek a forgalomból kivont gépjárművek maximum tíz napig foglalhatnák a parkolóhelyet engedély nélkül. Az önkormányzat engedélyének birtokában sem állhatnának azonban harminc napnál tovább közterületen - írja a kolorline.hu.

az elmúlt hónapokban mintegy 50 ilyen jármű tulajdonosa kapott felszólítást, akik nagy része ennek megfelelően gondoskodott az üzemképtelen gépkocsik elszállításáról.

Jelentős költséggel kell számolniuk azoknak, akik járművüket a felszólítás ellenére sem szállítják el. Ilyenkor ugyanis közigazgatási bírság is kiszabható, magánszemélyek esetén kétszázezer, céges járművek esetében pedig kétmillió forintig terjedhet.

A büntetési tételeken túl ki kell fizetni az elszállítás és tárolás költségeit is. Az elszállítás költsége 17 250,-Ft+ áfa valamint a tárolásért is 1250 forint+áfa napi díjat kell fizetnie a tulajdonosnak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés