Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jegyet vásárolna a Nyugatiban? Vegyen be előtte nyugtatót!

| 2019. 09. 01. | 16:17:00
Estétől reggelig nincs pénztár, állítólag a munkaerőhiány az oka. 
Jegyet vásárolna a Nyugatiban? Vegyen be előtte nyugtatót!
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 30. és szeptember 22. között a belföldi pénztárak 19.35-től másnap 6 óráig zárva tartanak a Nyugati pályaudvaron, a menetjegyeket és a bérleteket csak az automatákból lehet megvásárolni a helyszínen – tették közzé a MÁV plakátjáról készített fényképet a Közlekedő Tömeg Facebook-csoport oldalán. 

Mint augusztus 31-i bejegyzésükből kiderül, szombat este komoly sorok alakultak ki az automatáknál, amelyek közül több nem működik, többnél pedig csak bankkártyával lehet fizetni.

Ez a plakát fogad a jegypénztárakhoz vezető ajtón

– Az emberek csak 15-20 perc alatt tudnak jegyhez jutni, emiatt sokan le is késik az óránként járó vonatukat. Hiszen ha valaki jegy nélkül szállna fel a vonatra, 2600 forintra büntetnék meg. Ilyen esetben természetesen a MÁV mobilalkalmazását is lehet használni, ám az app használata meglehetősen bonyolult, lassú a regisztráció, csak bankkártyával lehet fizetni, bérleteket pedig egyáltalán nem lehet benne vásárolni, ami pont most, hónap végén kulcsfontosságú lenne – írják. 

A bejegyzés szerint Magyarországon körülbelül 80 vasútállomáson, többek között a Nyugati pályaudvaron sincsen elegendő pénztáros. Sokan nyugdíjba mentek vagy felmondtak, a MÁV-Start viszont csak úgy vesz fel újabb pénztárosokat, ha beleegyeznek, hogy később a jegypénztár helyett vonatokon, vezető jegyvizsgálóként is kell majd dolgozniuk.

Azt javasolják, hogy a MÁV-Startnak módosítania kellene az üzletszabályzatát. Azaz engedélyezve, hogy a pénztárak zárva tartási ideje alatt a vonatokon is lehessen jegyet váltani büntetés nélkül, de csak felszállás után közvetlenül, a jegyvásárlási szándékot a jegyvizsgálónál haladéktalanul jelezve.

Frissítés: A Nyugatiban – közölte a vasúttársaság – a 10-es vágány melletti MÁV-START jegyiroda az első emelet 25-ben működik hétfőtől péntekig 8.10-tól 18 óráig, szombaton, vasárnap és ünnepnapon zárva van. Szeptember 2-án 8.10-tól 15.30-ig van nyitva a jegyiroda.

A pályaudvaron a jegykiadó automatáknál vásárolhatók meg a menetjegyek. Az automata meghibásodások miatt szeptember 1-én 16 órától 22 óráig, szeptember 2-án pedig 15 órától 22 óráig a MÁV-START vizsgáló főkalauzai az automaták mellett, fedélzeti jegykiadó géppel segítik a jegyértékesítést. A mobil jegyértékesítő autó is a helyszínen van.

A Keleti pályaudvaron a 9-es vágány mellett lévő belföldi pénztár szeptember 30-ig technikai okok miatt zárva tart. A vasúti menet- és helyjegyeket az alagsori belföldi pénztáraknál és a jegykiadó automatáknál válthatják meg az utasok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés