Hirdetés

Hirdetés

Kezdődik a buszsofőrt megrángató anyuka pere Kazincbarcikán

borsodihir.hu

2019.09.20. 10:40

Kezdődik a buszsofőrt megrángató anyuka pere Kazincbarcikán

Nem nyitotta ki az ajtót.

Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Kazincbarcikai Járásbíróság G. B. vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint  február 26-án a reggeli órákban, Kazincbarcikán egy buszmegállóban tartózkodott a babakocsiban lévő gyermekével, amikor megérkezett a sértett által vezetett autóbusz. 

A vádlott a babakocsival együtt a második ajtón szeretett volna felszállni, de a sértett azt nem nyitotta ki. A vádlott ekkor az első ajtóhoz ment és megkérte a sértettet, hogy nyissa ki a hátsó ajtót, de az nem tett eleget a kérésnek. A vádlott ezután felszállt az első ajtón és a jegyváltás közben szidalmazni kezdte a sértettet, gallérjánál fogva megrángatta és egyszer arcon is ütötte. 

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőügyet a Kazincbarcikai Járásbíróság szeptember 24-én tárgyalja.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást. 
Kazincbarcikabuszsofőr

Hirdetés

Hirdetés