Miskolcra látogat a Rolling Stones szaxofonosa

borsodihir.hu

2019.09.12. 10:46

Miskolcra látogat a Rolling Stones szaxofonosa

Személyesen is találkozhat a világhírű zenésszel.

Pénteken kezdődik a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, mely erős versenyprogrammal és változatos szekciókkal jelentkezik szeptember 13. és 21. között – írja a minap.hu. Idén először versenyeznek egészestés kreatív dokumentumfilmek a CineDocs nevű új szekcióban. Nagy várakozás előzi meg a Pavarotti és a Diego Maradona című filmeket, csakúgy, mint a szekció három magyar filmcsemegéjét is.

A magyar HBO új, saját gyártású dokumentumfilmje, a Csillagfény távolság premierjére érkezik a filmfesztiválra a film egyik szereplője, a Rolling Stones legendás szaxofonosa, Tim Ries.

A szeptember 20-i bemutatót követően a CineFest közönsége személyesen is találkozhat a világhírű zenésszel Miskolcon. A közönségtalálkozón Bársony Katalin rendező, Balázs József főszereplő és Závorszky Anna, az HBO producere is részt vesznek.

A CineDocs-ban versenyez Lerner János alkotása, a Vadonvilág – gróf Széchenyi Zsigmond nyomában és a Kossuth-díjas Almási Tamás Folyékony arany c. egészestés nagy-dokumentumfilmje is. A nézők az alkotókkal is találkozhatnak a fesztiválon. A nagyjátékfilm versenyprogramja erős és sokszínű válogatást ad a világ filmművészetéből. A versenyprogramban látható  többek között Johanna Hogg, Szuvenír című filmje Tilda Swinton-tal és a lányával a főszerepben, valamint Robert Eggers A világítótorony c. játékfilmje, melynek főszereplői Robert Pattinson és Willem Dafoe.

A CineFest nagyjátékfilmes versenyszekciójában mutatják be Magyarországon először Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét, melyet Magyarország idén nemzetközi film kategóriában nevezett az Oscar-díjra. A filmet az alkotók is elkísérik Miskolcra. A CineFest idei életműdíjasa az Oscar-, Golden Globe- és Arany Pálma-díjas Bille August dán rendező. Szeptember 21-én kapja meg a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Életműdíját George Lazenby.

A filmfesztivál Európai Mozi Nagykövete díjait idén az Osar-díjas Vanessa Redgrave és Franco Nero kapják.
MiskolcCinefestTim Ries

Szóljon hozzá!

Hirdetés