Hirdetés
Hirdetés

Régi fényében pompázhat az ónodi kastély

| 2019. 09. 04. | 15:20:00
Megszépül a homlokzat.
Régi fényében pompázhat az ónodi kastély
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A budapesti székhelyű Novient Építőipari Kft. végezheti a Török-Melczer-kastély külső rekonstrukciós munkálatait nettó 55 millió forintból. A szeptember 4-i Közbeszerzési Értesítő szerint felújítják a Nyéki út 4. szám alatti épület tetőszerkezetét és újra vakolják a homlokzatot.

Megerősítik az ácsszerkezetet, a sérült faanyagokat – a további károsodás elkerülése érdekében – bárdolás után felületkezelik. Elbontják és újraépítik a tornyok és rizalit tetőszerkezetét, melyeket gomba- és légmentesítőszerrel kezelnek. A tervezett új fedés sarkított négyzet alakú pala lesz, kékesfekete színben.

A tető felújításával egyidejűleg elhelyezik az üvegezett tetőkibúvót és a bevilágító ablakokat, az univerzális szellőző elemet, a csúcsdíszt, valamint cserélik az ereszdeszkát. A meglévő, rossz állapotú cementes lábazatot a szakemberek leverik, valamint a lábazat feletti vakolatot is egészen az osztópárkányig. Újra vakolnak, lefestik a homlokzatot, fémszerkezetű csapadékvíz-elvezető rendszert alakítanak ki. Az építési beruházás örökségvédelmi engedélyhez kötött, mely rendelkezésre áll.

Hirdetés
Hirdetés