Módosíthatják a KRESZ-t az elektromos rollerek miatt

borsodihir.hu

2019.10.09. 16:16

Módosíthatják a KRESZ-t az elektromos rollerek miatt
A kép illusztráció.

Akár hónapokon belül.

Hirdetés

Az elektromos rollerekre, segwayekre egyelőre nem vonatkozik a KRESZ, ezért a jogszabályt hónapokon belül módosíthatják - tudta meg az InfoRádió az aktív Magyarországért felelős kormánybiztostól. A gyalogosok jogosan kérik, hogy az elektromos rollerrel ne száguldozzanak a járdán – mondta Révész Máriusz.

A kormánybiztos elodázhatatlannak nevezte a KRESZ módosítását a különböző elektromos mikromobilitást segítő eszközök, mint például az elektromos rollerek, segwayek elterjedése miatt.

Szabályozni kell, melyik mehet a járdán, melyik az úttesten, melyik a kerékpárúton. Révész Máriusz reméli, a jogszabályt már jövőre módosítani tudják, emellett azon is változtatna, hogy "füldugós zenehallgatást" is betiltaná a kerékpárúton, úgy látja, ez nagyon balesetveszélyes. Hosszú egyeztetések lesznek a KRESZ módosításáról, és ez a javaslat is elő fog kerülni - mondta a kormánybiztos, és úgy véli, hogy az új KRESZ-csomag elfogadása akár hónapokig is eltarthat.

A Magyar Biztosítók Szövetsége korábban az e-rollereseket arra figyelmeztette, a szabályozatlanság miatt balesetnél ezekre nincs biztosítás.
KRESZelektromos roller

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés