Hirdetés
Hirdetés

Három kazincbarcikai tagiskolában épülne sportpálya

| 2019. 10. 03. | 12:38:00
Testnevelés órán vagy edzéseken kézilabdázhatnának a gyerekek.
Három kazincbarcikai tagiskolában épülne sportpálya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kazincbarcikai önkormányzat biztosítaná az önerőt a Magyar Kézilabda Szövetség által meghirdetett Országos Tornaterem Felújítása program pályázatához, melynek köszönhetően három kazincbarcikai tagiskolában épülne kültéri kézilabdázásra is alkalmas pálya.

A tervek szerint - nyertes pályázat esetén - a Pollack Mihály Általános Iskola Árpád Fejedelem Tagiskolában, a Dózsa György Tagiskolában és a Kazinczy Ferenc Ta­giskolában újulnának meg a kültéri pályák.

A Dózsa György Tagiskolában teljesen új kézilabda pálya létesítésére kerülne sor, míg a másik két tagiskolában a meglévő szilárd burkolatú pálya felújítása történhetne meg. A beruházásnak köszönhetően a mindennapos testnevelés során is bővülhetne a gyermekek lehetősége, akár órán belül vagy az edzések során is profi pályán gyakorolhatják majd a kézilabdázást.

A Magyar Kézilabda Szövetség idén is folytatja a 2015/2016-os támogatási időszakban megkezdett létesítményfejlesztéseket, és 2019/2020-ra már hatodik alkalommal írja ki tornaterem/tornacsarnok felújítási, valamint strandkézilabda és kültéri pályaépítési programját.

Hirdetés
Hirdetés