Internetes csalás: kilencven embert ejtett át a kiskunlacházi nő

Borsodihír

2019.10.01. 16:43

Internetes csalás: kilencven embert ejtett át a kiskunlacházi nő

Az ózdi rendőrök befejezték a nyomozást.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 40 éves kiskunlacházi nővel szemben. A gyanúsított 2019. május 8-át megelőző időpontban kilencven alkalommal hirdetett meg internetes oldalakon különböző árukat, de a termékeket a kifizetésük után nem küldte el a megrendelőknek.

A nő legtöbbször kerékpárt, táblagépet, elektromos húsdarálót, mobiltelefont, magasnyomású mosót, televíziót, ruhaneműket, elektromos cigarettát, fűkaszát és könyvet kínált megvételre. A nyomozók adatgyűjtésük során megállapították az elkövető kilétét, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást befejezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Az internetes csalások megelőzése érdekében fogadják meg a rendőrség alábbi tanácsait! 
A magánszemélytől történő vásárlások alkalmával a konkrét megrendelés előtt célszerű a hirdetést lementeni a számítógépünkre, mivel később - ha az áru megérkezik és a csomagban nem az van, ami az ajánlatban szerepelt - könnyebb annak bizonyítása, hogy mire fizették ki az adott vételárat. A legjobb megoldás a személyes átvétel, de ha ez nem lehetséges, akkor az utánvétel lehetőségét kérjék. Magánszemélytől történő vásárlás esetén soha ne utalják el a vételárat, vagy annak egy részét előre!
Ózdinternetes csalás

Szóljon hozzá!

Hirdetés