Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Micsoda összefogás! Megkapta Kijevben a kezelést a sajószentpéteri kislány

| 2019. 10. 24. | 11:55:00
Van remény rá, hogy Noémi újra halljon.
Micsoda összefogás! Megkapta Kijevben a kezelést a sajószentpéteri kislány
Hirdetés
Hirdetés

Idén augusztusban számoltunk be róla: az egészségesen született, most 3 éves Noémi egy súlyos vírusfertőzés következtében tavaly elveszítette a hallását. A családjával Sajószentpéteren élő kislány sajnos az általa viselt készülékkel sem hall, az implantátum beültetése pedig az egyik hallócsontja (a csiga) deformitása miatt rizikós lenne. Egyetlen kapaszkodója az őssejtbeültetés maradt, így szülei e mellett döntöttek. Az igen költséges eljárás finanszírozására gyűjtés indult, összefogással két segélykoncertet szerveztek a javára, sőt közösségi tornát és licistes adománygyűjtést is.

Noémi édesanyja a napokban örömhírről számolt be: a kislány egy kijevi magánklinikán október 21-én és 22-én megkapta a kezelést, ugyanis

jó szándékú emberek felajánlásának köszönhetően összegyűlt a 10 ezer euró (több mint 3 millió forint).

Az ukrajnai tartózkodást a család fizette: Noémit édesanyján kívül apukája és – a nyelvi akadályok leküzdése érdekében – egy barát kísérte el.

 

– Három napot töltöttünk Kijevben, ebből kettőt vett igénybe a kezelés. Az első napon vért vettek, vizeletvizsgálatot, kardiológiai vizsgálatot és általános kivizsgálást végeztek. Mivel valamennyi eredmény jó volt, Noémi megkaphatta vénásan, infúzióban az őssejtek egy részét. A másik részét másnap injekció formájában adták be neki. Ezen a napon már át is adtak minden vizsgálati eredményt, véleményt és elláttak az itthoni teendőkkel. A doktornőnknek az elmúlt fél évben voltak hallássérült gyógyultjai, ám azoknak a gyerekeknek 2-3 kezelésre volt szüksége, a gyógyulás viszont 100 százalékos volt – mondta a Borsodihírnek Gál-Czakó Csilla. Hozzátette: minimum egy kezelésre még biztosan szüksége lesz Noéminek a teljes felépüléshez, így az adománygyűjtés folytatódik.

Az édesanya elárulta, a több mint 3 millió forint adomány összetétele nagyon vegyes: – Volt, aki 500 forintot utalt, más 200-300 ezer forintot is. Nyilván kinek mennyire engedik a lehetőségei. Mi a kis összegnek is nagyon örültünk. Jól esett látni, hogy mennyi jószívű ember van, aki segíteni szeretne.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés