Miskolc történetének legnagyobb választási csalása történhetett - így az MSZP-s és a jobbikos

2019.10.07. 15:59

Miskolc történetének legnagyobb választási csalása történhetett - így az MSZP-s és a jobbikos
Egy hangfelvétel alapján jutottak erre a következtetésre az ellenzékiek (Fotó: illusztráció)

Varga László és Jakab Péter szerint több bűncselekmény elkövetése is felmerülhet.

Hirdetés

Miskolc legnagyobb választási csalása történhetett: "kamujelöltek" indulhatnak pénzért a Fidesz érdekében a választáson, amire egy hangfelvétel utal, az MSZP és a Jobbik ezért feljelentést tesz - mondta a két ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón, a miskolci városháza előtt.

Varga László (MSZP) és Jakab Péter (Jobbik) kijelentette: választás rendjének megsértése alapos gyanúja miatt tesznek feljelentést a rendőrségen. A hangfelvétel egy nagyon komoly választási csalásról és annak előkészületéről tanúskodik - közölték. Hozzátették: Miskolcon nem ez az első eset, a korábbi országgyűlési és önkormányzati választásokon is előfordult hasonló. Jakab Péter elmondta:

van egy szervezet, az Új Lendület, amelynek jelöltjeiről az terjed városszerte, hogy "egyfajta álcivil szervezet, egy a feladatuk, a zavarkeltés". A nyilvánosságra került hangfelvétel bizonyíték lehet arra, hogy pénzért "kamujelöltek" indulhatnak Miskolcon a Fidesz érdekében.

A felvételt meghallgatva, elemezve világos, hogy több bűncselekmény elkövetése is felmerülhet - közölte Varga László, megjegyezve: Miskolc történetének legnagyobb választási csalása történhetett, a Fidesznek magyarázatot kell adnia, hogy milyen kapcsolatban van ezzel.  Felszólítják a Fideszt és miskolci polgármesterjelöltjét,

Alakszai Zoltánt, közölje, mennyibe kerül egy ilyen kamujelölt indítása, és honnan van pénz erre; "úgy tűnik, hogy a Fidesz most már nemcsak szavazatot akar vásárolni, hanem képviselőjelöltet is" - fogalmazott.

A Hírklikk hírportál vasárnap számolt be arról, hogy olyan hangfelvétel került birtokába, amelyen Tóth Ákos önkormányzati képviselőjelölt, a felesége és egy barátjuk arról beszélget, mi indította Tóth Ákost arra, hogy elinduljon a választásokon. A felvételből arra lehet következtetni, hogy a motiváció az ezért kapott pénz. Az is elhangzik, hogy az Új Lendület jelöltje tisztában van cselekedete súlyával, de meggyőződése, hogy semmi baja nem lehet, mert meg fogja kapni a megfelelő védelmet - írta a Hírklikk.

Miskolcválasztás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés