Hirdetés
Hirdetés

Rágyújtotta a házat szállásadójára, két ember meghalt Mezőcsáton

| 2019. 10. 17. | 16:26:00
Legkorábban 25 év múlva szabadulhat.
Rágyújtotta a házat szállásadójára, két ember meghalt Mezőcsáton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 júliusában B. Cs. vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a 3 gyermekét egyedül nevelő édesapával élt egy házban, de külön lakrészben Mezőcsáton. A két férfi gyakran vitatkozott egymással, a vádlott többször azzal fenyegetőzött, fel fogja gyújtani a házat. A vádlott az érintett nap éjjelén is ittasan ment haza, énekelt, kiabált. Az édesapa rászólt a vádlottra, hogy ne hangoskodjon, mert felébreszti a gyerekeket. A vádlott sérelmezte a figyelmeztetést, ismét a ház felgyújtásával fenyegetőzött. Hajnalban tért vissza a házhoz, meggyőződött róla, hogy a sértettek alszanak, majd meggyújtott egy pólót és azt a ház egyik szőnyegére dobta. Miután a szőnyeg és később a ház falai is lángra kaptak, a vádlott távozott. A tüzet a házban tartózkodó egyik gyermek vette észre, aki a gomolygó füst miatt felébredt. Felkeltette édesapját és a testvéreit is, majd a 2 nagyobb gyermek kimenekült az égő házból.

Az édesapa a másfél éves kislányát próbálta menteni, amikor is a lakásban lévő gázpalack felrobbant. A robbanás és a tűz következtében az édesapa és a kislánya életét vesztette.

A Debreceni Ítélőtábla október 17-én megállapította: a vádlott cselekménye védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett bűncselekményként is minősül. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítélőtábla szerint a Miskolci Törvényszék megalapozott tényállást állapított meg, a bizonyítékok alapján okszerűen következtetett a vádlott bűnösségére. Az ítélőtábla nem látott indokot a súlyosításra.

Hirdetés
Hirdetés