Várják a hajléktalanokat az ózdi melegedőkben

ozd.hu

2019.10.31. 11:57

Várják a hajléktalanokat az ózdi melegedőkben

A hideg napok beköszöntével egyre többen veszik igénybe a lehetőségeket.

A hideg időszak rejti a legtöbb veszélyt a hontalan személyek számára. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény több részlege is segítséget nyújthat a rászorulóknak mind nappali, mind pedig éjszakai ellátás tekintetében. A napokban jelentősen csökkent a hőmérséklet, éjszakánként pedig többnyire mínuszok jellemzik az időjárást. Ez az időszak a legkedvezőtlenebb a hajléktalan személyek számára.

Sokszor életveszélyes helyzeteket okozhat a hideg, egyébként az utcán életvitel szerűen tartózkodást a törvény is tiltja.

– Jelen pillanatban a nappali melegedő olyan kilencvenszázalékos kihasználtsággal működik, a két bentlakásos intézmény pedig a menedékhelyen hatvan, az átmeneti szállás pedig körülbelül hetven százalékkal. Ez a téli időszakban meg szokott növekedni – nyilatkozta Jene András, az intézmény részlegvezetője.

A tavalyi évben több fejlesztés is zajlott az intézmény részlegeiben: az önkormányzat segítségével megújult az átmeneti szálló tetőszerkezete. Emellett egy pályázatnak köszönhetően a hajléktalanok különböző műhelymunkákat is végezhetnek, amelyért kisebb bért is kaphatnak.

A rászorulók mind a nappali melegedőt, mind pedig az éjjeli menedéket térítésmentesen vehetik igénybe néhány dokumentum bemutatását követően. Az átmeneti szállót pedig kisebb költségtérítéssel használhatják a hajléktalan személyek. November negyedikével elindul a zsíros kenyér és teaosztás is a reggeli órákban.
Ózdhajléktalanszállás

Szóljon hozzá!

Hirdetés