Hirdetés
Hirdetés

34 millióból fejlesztenek Hidasnémetiben

| 2019. 11. 20. | 13:53:00
Szolgáltatóház is készül.
34 millióból fejlesztenek Hidasnémetiben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eredménnyel zárult a szegregált élethelyzetek felszámolására kiírt közbeszerzés Hidasnémetiben, így a jövőben

  • szolgáltatóház nyílik,
  • felújítják a művelődési ház padlóját és
  • új aszfaltot kap a Templom köz.

A munkák elvégzésére a legkedvezőbb ajánlatot a fővárosi székhelyű Gramalpin 2007 Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tette – a pályázatot kiíró helyi önkormányzat a kivitelezővel meg is kötötte a szerződést november 14-én.

A munkák összértéke 34,1 millió forint.

A Pesti út 27. alatt található az az ingatlan, amit az önkormányzat vett abból a célból, hogy szolgáltatóházat hozzon létre. Az épület nyolc helyiségből áll, melyből a hátsó kert felé eső egységet le kell bontani, mert olyan rossz állapotban van. A cél, hogy a szolgáltatóház funkciói kialakuljanak. Elvárás, hogy a fő helyiségek akadálymentesen megközelíthetők legyenek. Legyen egy iroda, egy közösségi tér, ahol biztosított az internetelérés. Szükség van egy akadálymentes vécére, egy zuhanyzós fürdőszobára, valamint egy mosóhelyiségre.

A Fő tér 8. alatt található a település kulturális programjainak helyet adó művelődési ház. Az épület két nagyobb helyiségében a táncteremben és az előtérben a meglévő feltöltésre és párnafára helyezett hajópadló a padló vízszigetelésének hiányában több helyen szétkorhadt, hiányos, jelenlegi formájában balesetveszélyes. A padló a fokozott igénybevétellel együtt járó koptató hatás miatt is megérett a cserére.

A Templom köz felújítandó burkolatának szélessége a szakasz elején 3 méter, a végén 3,6 méter. A ravatalozó környezetében a burkolat kiteresedik, a felújítás erre a felületre is kiterjed 157 négyzetméter erejéig. A burkolat melletti padkarendezést átlagosan 0,5 méter szélességben kell elvégezni.
A padka feltöltését 10 cm vastag nemesített kőzúzalék stabilizációval kell megoldani. A padkák átlagosan 

 

Hirdetés
Hirdetés