Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan új út vezet a tornanádaskai kastélyba

| 2019. 11. 19. | 14:46:00
A fűtést is korszerűsítik.
Hamarosan új út vezet a tornanádaskai kastélyba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A ma gyógypedagógia nevelőintézetként működő, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ által fenntartott középkori eredetű, 18-19. században barokk stílusban átalakított Hadik-kastélyban felújítják az útburkolatot és korszerűsítik a fűtést összesen nettó 39,4 millió forintért. 

A november 19-i Közbeszerzési Értesítő szerint a budapesti székhelyű He-Do Kft. végzi Kossuth utca 1. szám alatti épület kapujától a kastély előudvaráig tartó aszfaltozott út felújítását nettó 13,4 millió forintért, mely közúti forgalom elől elzárt magánút. A rekonstrukció célja az útfelület egyenetlenségének kijavítása, a balesetveszély elhárítása, mivel az aszfalt az idők folyamán jelentősen károsodott, sok kátyú lett rajta. A szakemberek feladata lesz a 450 méter hosszú és 4 méter széles útpálya tisztítása, majd a felület kellősítése, az új aszfaltburkolat terítése, majd annak gépi tömörítése.

Az eredetileg 8,5 milliósra tervezett beruházásra a fővárosi SKC Energy&Environment Kft. is pályázott.

A projekt másik része a fűtés korszerűsítését foglalja magában, így el kell bontani és szállítani a jelenlegi gázkazánokat, és helyettük fel kell szerelni 4 kondenzációs kazánt. A munkálatok az új, nem műemléki részben történik, a védett értékeket elkerülik, műemléki értéket nem sértenek. A szakembereknek a nettó 25,9 milliós projektet az október 30-i szerződéskötéstől számított három hónapon belül el kell végezni.

Hirdetés
Hirdetés