Hirdetés

Megverték Szikszón, mert kidobta a szemetüket

borsodihir.hu

2019.11.19. 13:55

Megverték Szikszón, mert kidobta a szemetüket

Így akarjon jót az ember...

Hirdetés

A Szikszói Járásbíróság október 28-án döntött annak a két vádlottnak az ügyében, akik Szikszón egy élelmiszerbolt parkolójában vertek meg egy férfit, mert az nemtetszését fejezte ki a szemetelésük miatt.   

A vádlottak idén áprilisban egy szikszói áruház parkolójában beszélgettek, miközben energiaitalt fogyasztottak. Miután elfogyott az egyikük itala, megfogta, és az autója mellé, a földre dobta az üres palackot. 

A közelben parkoló sértett mindezt látva, kiszállt az autójából, odament a vádlottakhoz és elégedetlenségének hangot adva, megfogta a palackot és a szemetesbe dobta.

A két férfit ez olyannyira felháborította, hogy mielőtt még a sértett visszatérhetett volna az autójához, nekiestek és több helyen megütötték, megrúgták, mindeközben hangosan szidalmazták. 

A járásbíróság a vádlottakat (tárgyalás mellőzésével) fejenként 2-2 évre próbára bocsátotta, továbbá pártfogó felügyeletüket is elrendelte. Az intézkedés értelmében azonban a bíróság mindkét vádlottal szemben büntetést szab ki, ha a próbaidő alatt újabb bűncselekményt követnek el vagy őket elítélik, továbbá a pártfogó felügyelet magatartási szabályait megszegik. 

A bíróság döntését a vádlottak és az ügyészség is elfogadta, így az jogerőssé vált. 
Szikszó

Hirdetés

Szóljon hozzá!