Hirdetés
Hirdetés

Ők a legprímább miskolciak és borsodiak

| 2019. 11. 10. | 15:59:00
Átadták a díjakat a Príma Gálán.
Ők a legprímább miskolciak és borsodiak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolc Dixieland Band, Gecse Attila lelkész és a Zemplén Táncegyüttes vehetett át Prima Díjat, Közönségdíjban pedig a Miskolc Steelers részesült szombat este, a Miskolci Nemzeti Színházban, a hagyományos Prima Gálán. – írja a Minap.hu.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a Prima Díjat.

A Miskolc Dixieland Együttes 29 év alatt a térség és az ország egyik legismertebb jazz formációja lett. A hazai fesztiválok mellett számos küldöldi meghívást kaptak. 2005-ben A Miskolci Gyémántok, illetve a Múzsa Művészeti díjat érdemelték ki.

Gecse Attila lelkész, alapítója az Erzsébet Hospice Alapítványnak. 1992 óta oktatói feladatokat is ellát. A pszichiátriai betegek lelki gondozása mellett a Bátor tábor gyászcsoport vezetője, a Lélekmadár tábor pasztorális lelkigondozója. A Perecesi Bányász Fúvószenekarnak is tagja.

Zemplén Táncegyüttes, a régió hagyományait ápoló, kutató, feldolgozó és saját koreográfiákon keresztül bemutató együttese. A már világhírű együttes, minden korosztályt bevonva egyedülálló képzési, kulturális és szórakoztató tevékenységet folytat.

Miskolc Steelers amerikai futball csapat már 14 éves múlttal rendelkezik. 2014-ben jogot szerzett a HFL-ben (Magyar Amerikai Futball Liga) való indulásra. 2017-ben az első vidéki HFL bajnok a Miskolc Steelers lett. 2018-ban a második helyezésük a sport iránt érzett szeretetet jelenti.

Az Év Építőipari Vállalkozása a Torkrét Bau Kft. és az Év Vállalkozója, Szabados Zoltán ügyvezető.

Az Év Kereskedelmi Vállalkozása a BRS Klíma és Gázcentrum Kft., és az Év Vállalkozója díjat Körmöczy Zsuzsanna, a cég ügyvezetője kapta.

Az Év Épületgépészeti Vállalkozása a CreativEnergy Kft., az Év Vállalkozója pedig a cég ügyvezetője, Sedlák Gábor lett.

Az Év Bányászati Vállalkozása a Perlit-92 Kft., Az Év Vállalkozója díjat pedig a cég ügyvezetője, Farkas Géza kapta.

Az Év Borászati Vállalkozás a Götz Pincészet lett, az Év Vállalkozója díjat Götz István ügyvezető kapta.

Az Év Állattenyésztő Vállalkozása a Bio-Goods Kft. lett, az Év Vállalkozója díjat a cég ügyvezetői Hajdú Dávid és Horváth Gábor kapták.

Az Országos Év Vállalkozója díjat decemberben vehetik majd át Budapesten a Prima Primissima Gálán az MBM Autó Kft. tulajdonosai Balogh József és Fekete Károly, valamint az Ózdi Acélművek Kft. tulajdonosa Max Aicher.

Hirdetés
Hirdetés