Hirdetés
Hirdetés

Olaszországban sem tétlenkedtek a miskolci tolvajok

| 2019. 11. 11. | 15:37:00
Gumiabroncsokra specializálódtak.
Olaszországban sem tétlenkedtek a miskolci tolvajok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lopás elkövetése miatt indult büntetőügyben elrendelték letartóztatását annak a két férfinak, akik a gyanú szerint 33 darab autógumi abroncsot hoztak el egy miskolci telephelyről. A gyanúsítottak tavaly novemberben egy telephely kerítését megbontva mentek be annak területére, ahonnan több mint másfél millió forint értékben hozhattak el autógumi abroncsokat.

Arra nézve is felmerül a gyanú, hogy a két férfi Olaszországban tört fel autókat, melyekből porlasztófejeket, szellőzőket,könyöklőket és abroncsokat hoztak el további félmillió forint értében.

A rendelkezésre álló adatok - főként a gyanúsítottak életkörülményei - alapján megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével, illetve a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a büntetőeljárás lefolytatását. Esetükben továbbá arra is következtetni lehet, hogy kényszerintézkedés hiányában újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követnének el. A járásbíróság minden körülményt mérlegelve nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, így a gyanúsítottak letartóztatását rendelte el december 10-ig.

Hirdetés
Hirdetés