Hirdetés
Hirdetés

A gázpisztolytól sem ijedt meg a kazincbarcikai, idős férfi

| 2019. 12. 02. | 11:33:00
Ásóval törte be vitapartnere koponyáját.
A gázpisztolytól sem ijedt meg a kazincbarcikai, idős férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség december másodikán vádat emelt egy hetvenhét éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A vád szerint a férfi tavaly november elején kerékpárját tolta egy kazincbarcikai dűlőúton, mikor autójával elhaladt mellette a sértett, aki a hétvégi telkére tartott. Ekkor a sofőr a lehúzott ablakon keresztül meghallotta, hogy a vádlott hangosan szóvá tette, mit keres az úton. Vita alakult ki közöttük, miközben a vádlott a saját portájához ért, ahol a kerítésen benyúlva egy ásót vett magához. A sértett ekkor már kiszállt az autóból, úgy vitatkoztak, mire a vádlott az ásót a feje fölé ütésre emelte és elindult a sértett felé.

A férfi védekezésképpen az autó kesztyűtartójából kivette a gázriasztópisztolyát, amelynek viselésére egyébként nem rendelkezett engedéllyel, és azzal a levegőbe figyelmeztető lövést adott le.

A vádlott ettől nem ijedt meg, az ásó élével a sértettet fejen ütötte. A vádlott ezután is támadott, ismét feje felé emelte az ásót, és újból ütni próbált, mire a férfi két lövést adott le a vádlottra. Ez sem használt a vádlottal szemben, aki még mindig támadott, így a sértett megfogta az ásót, kicsavarta a kezéből, majd bedobta a kerítésen. Az erősen vérző fejű sértett ezután autóba ült, és egy közelben lévő autókereskedésben kért segítséget, ahonnan a mentők kórházba szállították. A támadás következtében a sértett a koponya töréses sérülését szenvedte el, mely közvetlenül életveszélyesnek minősült.

Hirdetés
Hirdetés