Hirdetés

Hirdetés

Egy műhold sikeres fellövéséért szurkolhat Miskolc

borsodihir.hu

2019.12.10. 16:56

Egy műhold sikeres fellövéséért szurkolhat Miskolc
A kutató műhold szerelőcsarnokában

A helyi Admatis Kft. eszközt is fejlesztett a CHEOPS számára.

Hirdetés

A CHEOPS nevű kutató műholdat december 17-én 10 órakor fellövik az űrbe. A mi naprendszerünkön kívüli, vagyis idegen csillagok körül keringő bolygókat vizsgáló CHEOPS építésében részt vett a miskolci Admatis Kft., ezért a miskolci városvezetés a CHEOPS sikeréért szurkol. A közös élményért december 17-én a városháza dísztermébe várnak mindenkit, akit érdekel a kilövés online közvetítése.

Úgy tervezik, szót kap majd Veres Pál polgármester, Ferencz Orsolya űrügyi miniszteri biztos, Szabó Róbert űrkutató, Bárczy Pál, az Admatis munkatársa, valamint a helyszínről jelentkezik a cég egy másik képviselője, Bárczy Tamás.

A CHEOPS egy műhold, amelynek célja exobolygók tranzitjának mérése. Az Admatis feladata volt a CHEOPS tudományos eszközének részeként két műholdradiátor fejlesztése. A repülő műhold részegységek és alkatrészek tervezése, gyártása a jövő nagy lehetősége a Miskolcon szépen erősödő űripar számára.  

A rendezvény regisztrációhoz kötött, a gazdasagfejlesztes@miskolcholding.hu címre írjanak, tárgyként pedig írják azt, hogy CHEOPS.
MiskolcCHEOPSűripar

Hirdetés

Hirdetés