Hirdetés
Hirdetés

Élete végéig fegyházba zárnák a kegyetlen miskolci gyilkost

| 2019. 12. 16. | 10:59:00
Karácsonykor ölte meg ismerősét.
Élete végéig fegyházba zárnák a kegyetlen miskolci gyilkost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség december 16-án egy harminckilenc éves férfi ellen..

A vád szerint a vádlott hajléktalanként élt Miskolcon. 2018 novemberében egy férfi ismerősénél lakott, aki ismerte a hetvenéves, miskolci sértett, akitől tavaly novemberben ellopott egy mobiltelefont, személyes okmányokat, készpénzt, valamint a lakásához tartozó több kulcscsomót. A személyi igazolványt és a kulcscsomókat átadta a vádlottnak, aki ezeket visszaadta a sértettnek, de az egyik kulcscsomót megtartotta. A vádlott karácsony másnapján – mivel már egyáltalán nem volt pénze – kilátástalannak tartotta a helyzetét. Úgy döntött, a nála lévő lakáskulccsal bemegy a sértetthez, hogy pénzt szerezzen. Reggel a kulccsal kinyitotta a kerítéskaput és a társasház bejárati ajtaját, felment a lépcsőházba, majd bekopogott a sértetthez. Az idős férfi ajtót nyitott, a konyhába invitálta, ahol beszélgetni kezdtek.

A vádlott magával vitt egy sporttáskát, amiben ruhaneműk voltak, valamint egy 10 centiméter pengéjű kés. Ezt a kést vette elő, és hogy megszerezhesse a sértett pénzét, negyvenhatszor megszúrta, illetőleg megvágta az idős férfit. A sértett a szúrások következtében földre került és a helyszínen elhunyt.

A vádlott a holttestet egy pléddel letakarta, majd a lakásban kutatott, és az egyik szekrényből magához vett 120 ezer forint készpénzt. A vérrel szennyeződött ruháját levette, váltóruhát vett fel, majd távozott a lakásból, amelyet kulcsra zárt. A ruhákat Miskolcon egy szelektív hulladékgyűjtőbe dobta a kulccsal együtt, vonattal Debrecenbe utazott egy régi rabtársához, ahol 2019 januárjában a rendőrség elfogta. A sértett a sorozatos szúrások következtében az átlagost lényegesen meghaladó mértékű testi és lelki gyötrelmet szenvedett el.

Hirdetés
Hirdetés