Hirdetés
Hirdetés

Rekord méretű mézeskalács falut építettek Kazincbarcikán

| 2019. 12. 09. | 11:06:00
Óvodák, általános iskolák és civil szervezetek is csatlakoztak az akcióhoz.
Rekord méretű mézeskalács falut építettek Kazincbarcikán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hazánk legnagyobb mézeskaláccsal borított együttesével újabb rekord született a borsodi városban. Az eddigi rekordot Siófok tartotta, így a népszerű kikötő- és üdülővárost utasította maga mögé Kazincbarcika – tudatta a hírt a kolorline.hu. A csaknem hetven négyzetméternyi összterületű mézeskaláccsal borított falu három hét alatt készült el, és több mint hatezer darab finomságból rakták össze.

A látványosság az Adventi Mesevilág program harmadik állomása.

A szervező Barcika Art Kft. munkatársai, valamint az önkormányzat a Kolorközösség nevű pályázaton belül álmodta meg a 10 házikóból és a templomból álló alkotást. A november elején meghirdetett akcióhoz általános iskolák, óvodák, pedagógusok, szülői munkaközösségek, civil szervezetek, illetve önkormányzati cégek, a szociális szolgáltató központ, illetve a Magyar Pékség is csatlakozott.

A december 7-ei rekordhitelesítés megnyitóján elhangzott: Kazincbarcika ebben az időszakban mézeskalács illatú felhőben úszott, ugyanis aki élt és mozgott, mézeskalácsot sütött. Sebestyén István, a magyar rekordok hitelesítője kiemelte: már nem először jár a városban, hiszen több mint tíz rekorddal büszkélkedhet a település, és bízik abban, hogy nyáron ismét valami szokatlan kísérletet sikerül az itt élőknek megvalósítaniuk.

Hirdetés
Hirdetés