Hirdetés
Hirdetés

Tüzelővel segítik az ózdi rászorulókat

| 2019. 12. 04. | 13:04:00
Ki is szállítják.
Tüzelővel segítik az ózdi rászorulókat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folyamatosan szállítják a szenet az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a rászorulókhoz. A hideg beköszöntével egyre több határozat érkezik feléjük, a meghatározott mennyiséget pedig igyekeznek mielőbb eljuttatni az igénylőknek - írja az Ózd.hu

Az ellátással az önkormányzat arra törekszik, hogy a rászorulók és idősek könnyebben vészeljék át a fagyos, téli hónapokat.

Az önkormányzat által biztosított téli tüzelőt az Oxigéngyár területén tárolják. Barnaszenet 2018 októberétől szállítanak ki, ebben az évben is folyamatosan viszik az igénylőknek a tüzelőt. Januártól eddig 964 határozatot teljesítettek, naponta egyébként 10-15 igénylést tudnak kielégíteni.
A lakhatáshoz kapcsolódó települési támogatás a nehéz szociális helyzetben élőket segíti. Elsősorban távhődíjra, tüzelőre, önkormányzati lakás bérleti díjára, de egyéb közüzemi számlákra is igényelhető. A rászorulók a szociális osztályon indíthatják el magát a folyamatot.

A szociális tüzelővel kapcsolatban a jövőre nézve más tervei vannak az önkormányzatnak, vagyis tüzelőutalványokat kapnának az igénylők, amelyeket egyes tüzépeken akár fára is beválthatnak majd.

Hirdetés
Hirdetés