Megállapodtak a MIVÍZ-es tartozások ügyében

borsodihir.hu

2020.01.11. 11:46

Megállapodtak a MIVÍZ-es tartozások ügyében
(Fotó: minap.hu)

A hibásan nyilvántartott tartozások törlésre kerülnek.

Hirdetés

A Miskolc Holding Zrt. korábbi vezetőinek döntéseként a MIVÍZ Kft. még nyáron értékesítette a cég éven túli kintlévőségeit egy harmadik fél, az Energy-Credit Zrt. felé. Ezen megállapodás értelmében egy budapesti ügyvédi iroda fizetési felszólítást küldött ki az ügyfelek részére még december végén.

Ezzel összefüggésben több száz felháborodott MIVÍZ-es fogyasztó panasza jutott el az önkormányzathoz, a képviselőkhöz és a szolgáltatóhoz az elmúlt időszakban.

A vízdíjtartozásokkal kapcsolatosan a napokban kézhez vett fizetési felszólítások ügyében a Miskolc Holding Zrt. és a MIVÍZ Kft. sikeres tárgyalásokat folytatott a követeléseket megvásárló Energy-Credit Zrt. és az általuk megbízott ügyvéd irodájával. 

Az önkormányzat kérésének megfelelően megállapodtak a felek, hogy azon 5 000 forint alatti tartozások esetében, ha a tartozó ügyfél a tartozását a MIVÍZ Kft. levelének kézhezvételét követő 8 napon belül – legkésőbb 2020. január 25-ig –, egy összegben a felszólító levélben megjelölt számlaszámra megfizeti, abban az esetben a tőketartozásokon felüli adminisztrációs és/vagy ügyvédi költségek elengedésre és törlésre kerülnek.

Azon fogyasztóknál, akiknél a MIVÍZ-zel folytatott egyeztetések során kiderült, hogy tartozásukat már korábban megfizették és ezt igazolták is, nem kell a kiküldött levélre reagálniuk, azt a MIVÍZ helyettük a felszólítást kiküldő ügyvédi irodával elrendezi. A hibásan nyilvántartott tartozások törlésre kerülnek. 

Fontos! A tartozásokat az ügyvédi levélben megjelölt számlaszámra kell teljesíteni. 
MiskolcMIVÍZtartozás

Szóljon hozzá!

Hirdetés