Hirdetés

Hirdetés

Megkötötték a szerződést a tokaji kikötőre

borsodihir.hu

2020.01.02. 19:52

Megkötötték a szerződést a tokaji kikötőre
Valahol Kisköre könyékén októberben (Nyaralóhajózás / Facebook)

Újabb akadály hárult el a nyaralóhajózás előtt.

Hirdetés

Nettó 299 millió forintért megkötötte a vállalkozói szerződést az ÚJLAKI Kft-vel a tokaji nyaralóhajó-báziskikötő kivitelezésre a MAHART Magyar Hajózási Zrt. A január 2-i Közbeszerzési Értesítő szerint december közepén az eredetileg becsültnél 29 millió forinttal drágábban tudták nyélbe ütni az üzletet; a megállapodás értelmében a nyertesnek a négy nyaralóhajó fogadására alkalmas konténeres úszómű mellett a parkolókról és az útcsatlakozásról is gondoskodnia kell.

A báziskikötő nem összekeverendő a másik tokaji kikötővel!

Az állami kezdeményezésre, közpénzből elinduló nyaralóhajózásról 2018-ban jöttek az első hírek, azóta már a 6, 8 és 10 fős, minden szempontból menő bárkák is megérkeztek. Egy flotta önmagában még kevés, bár a MAHART a húsz járműért másfél milliárd forintot fizetett a francia Nicols hajógyártónak. Kikötők is kellenek: az abádszalóki, dombrádi, kiskörei, poroszlói, timári, tiszacsegei, tiszalöki, tokaji, sátoraljaújhelyi és sárospataki vízi megállók létesítése még zsebbe nyúlósabb, ezek megépítése teszi ki a nyaralóhajóprojekt 4,66 milliárd forintosra tervezett büdzséjének nagyobbik részét.

A nyaralóhajózás hivatalos honlapja azt írja, a 2020. májusi indulás során a tiszalöki zsilip felújítása miatt csak Kisköre és Tiszalök között, továbbá a Tiszalök-Tokaj útvonalon, „a Bodrogot is magába foglalóan” nyílik lehetőség szelni a habokat. 2021-től viszont, amennyiben befejeződik a munka, lehetőség nyílik a két útvonal összekapcsolására. 

A hajókat 2, 3, 4 napra és egy hétre lehet bérelni, a foglalás már most is lehetséges. A legkisebb hajó bérleti díja 2 napra főszezonban 1150, egy hétre 2301 euró (380 ezer, illetve 760 ezer forint).

RaL

TokajnyaralóhajózáskikötőMAHART

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés