Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkötötték a szerződést a tokaji kikötőre

| 2020. 01. 02. | 20:52:00
Újabb akadály hárult el a nyaralóhajózás előtt.
Megkötötték a szerződést a tokaji kikötőre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nettó 299 millió forintért megkötötte a vállalkozói szerződést az ÚJLAKI Kft-vel a tokaji nyaralóhajó-báziskikötő kivitelezésre a MAHART Magyar Hajózási Zrt. A január 2-i Közbeszerzési Értesítő szerint december közepén az eredetileg becsültnél 29 millió forinttal drágábban tudták nyélbe ütni az üzletet; a megállapodás értelmében a nyertesnek a négy nyaralóhajó fogadására alkalmas konténeres úszómű mellett a parkolókról és az útcsatlakozásról is gondoskodnia kell.

A báziskikötő nem összekeverendő a másik tokaji kikötővel!

Az állami kezdeményezésre, közpénzből elinduló nyaralóhajózásról 2018-ban jöttek az első hírek, azóta már a 6, 8 és 10 fős, minden szempontból menő bárkák is megérkeztek. Egy flotta önmagában még kevés, bár a MAHART a húsz járműért másfél milliárd forintot fizetett a francia Nicols hajógyártónak. Kikötők is kellenek: az abádszalóki, dombrádi, kiskörei, poroszlói, timári, tiszacsegei, tiszalöki, tokaji, sátoraljaújhelyi és sárospataki vízi megállók létesítése még zsebbe nyúlósabb, ezek megépítése teszi ki a nyaralóhajóprojekt 4,66 milliárd forintosra tervezett büdzséjének nagyobbik részét.

[Beillesztett cikk: Kis csúszással épülhetnek az új zempléni hajókikötők]

A nyaralóhajózás hivatalos honlapja azt írja, a 2020. májusi indulás során a tiszalöki zsilip felújítása miatt csak Kisköre és Tiszalök között, továbbá a Tiszalök-Tokaj útvonalon, „a Bodrogot is magába foglalóan” nyílik lehetőség szelni a habokat. 2021-től viszont, amennyiben befejeződik a munka, lehetőség nyílik a két útvonal összekapcsolására. 

RaL

Hirdetés
Hirdetés