Hirdetés

Szárazlábas túrákat rendeznek Miskolctapolcán

| 2020. 01. 14. | 12:13:00
Karbantartás is lesz.
Szárazlábas túrákat rendeznek Miskolctapolcán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utóbbi évekhez hasonlóan idén januárban is karbantartás lesz a Miskolctapolca Barlangfürdőben. A felújítás idején különleges keretek között tart nyitva a fürdő:  lehetőség lesz száraz lábbal bejárni a barlangrészeket és a medencéket. A vendégek teljes biztonsága érdekében évről-évre visszatérő feladat a barlangi rész sziklafalazatának ellenőrzése, javítása. A munkát minden esetben alpintechnikai módszerrel és kézi szerszámokkal végzik.

A szükséges javításokhoz habbetont használnak, melynek színe nem tér el a sziklafalétól, így a javítás nem látható. Fontos feladat az elmozdulások ellenőrzése és mérése, melynek eredményeit a szakemberek összehasonlítják az előző évek adataival, és ebből következtetnek, volt-e mozgása a hegynek és a barlangnak. A fürdő területén lévő termálkút karbantartása is ilyenkor történik.

A munkálatok január 20. és január 31. között zajlanak, melyek ideje alatt a fürdő és a gyógyászati részleg, az Aquaterápia is zárva tart.

A nyitás időpontja 2020. február 1. szombat reggel 9 óra.

Ebben az évben is lesz szárazlábas gyalogtúra a Barlangfürdőben. Január 25 - 26 - 27-én, szombaton és vasárnap várják azokat, akik kíváncsiak arra, milyen séta közben Európa egyedülálló, természetes barlangfürdője, úgy, hogy a medencékben nincs víz. Sokan évről-évre visszatérnek, mert soha nem tapasztalt élményben lehet részük ezen a rendhagyó barlangtúrán. A vendégek bepillantást nyerhetnek a „barlangfalak” mögé, képet kaphatnak a fürdő üzemeléséről, de bemehetnek olyan elzárt területekre is, ahová fürdőző vendégként a hétköznapokban nem nyílik lehetőség.

Hirdetés