Hirdetés

Eszméletlenre verte, kirabolta ismerősét Miskolcon

borsodihir.hu

2020.02.27. 15:01

Eszméletlenre verte, kirabolta ismerősét Miskolcon

Letartóztatták.

Hirdetés

Hirdetés

Egy hónapra elrendelték letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint úgy megverte egy ismerősét, hogy az elájult, majd ezt követően kirabolta – áll a Miskolci Járásbíróság február 27-i közleményében. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított februárban ismerkedett meg a sértettel. Február 22-én együtt italoztak Miskolcon, amikor a gyanúsított pénzt követelt a férfitól, majd vitatkozni kezdtek. Mindez odáig fajult, hogy dulakodásuk közben a gyanúsított a földre lökte a sértettet, többször megrúgta, így a férfi elájult.

Ezután a gyanúsított átkutatta a férfi zsebeit, és elvett 22 ezer forint készpénzt.

Mindezt a gyanúsított egy ismerőse is végignézte, akivel együtt távoztak a helyszínről. A sértett 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben rablás és életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt indult eljárás, mely bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak. Így a gyanúsított vonatkozásában megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől, illetve a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárás lefolytatását. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy a legszigorúbb kényszerintézkedés hiányában újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Mindezen indokok alapján a járásbíróság március 27-ig elrendelte a férfi letartóztatását. 

A bíróság végzése ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be.
Miskolcrabláséletveszélyt okozó testi sértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés