Halál a borsodi autószerelőnél: itt a jogerős ítélet

borsodihir.hu

2020.02.07. 09:31

Halál a borsodi autószerelőnél: itt a jogerős ítélet

A lezuhanó puttyony megölte a sértettet.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság február 6-án ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki egy Borsod megyei településen engedély és képesítés nélkül javított egy pótkocsit, melynek lezuhanó puttonya maga alá temette az ott tartózkodó sértettet.

Az ítélet szerint a vádlott 2019. február 21-én egy autószerelő telepen megfelelő szakképesítés nélkül, számos munkavédelmi szabályt megszegve szerelte egy pótkocsi hidraulika rendszerét. A telepre érkező sértett – aki annak ellenére, hogy nem szabad lett volna a műhely területén tartózkodnia – ismeretlen okokból behajolt a pótkocsi váza és puttonya közé, majd az alvázra hasalt. A nem megfelelően kitámasztott pótkocsi puttonya azonban lezuhant és maga alá nyomta a sértettet, aki életét vesztette.

A járásbíróság a vádlottat

foglalkozás körében gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt mondta ki bűnösnek, akit ezért 1 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélt, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és tettét megbánta. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott egyszerre több munkavédelmi és foglalkozási szabályt is megszegett.

A bíróság ítéletét valamennyi fellebbezésre jogosult tudomásul vette, az jogerőre emelkedett.
autószerelő

Szóljon hozzá!

Hirdetés