Hirdetés
Hirdetés

Halál a borsodi autószerelőnél: itt a jogerős ítélet

| 2020. 02. 07. | 10:31:00
A lezuhanó puttyony megölte a sértettet.
Halál a borsodi autószerelőnél: itt a jogerős ítélet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság február 6-án ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki egy Borsod megyei településen engedély és képesítés nélkül javított egy pótkocsit, melynek lezuhanó puttonya maga alá temette az ott tartózkodó sértettet.

Az ítélet szerint a vádlott 2019. február 21-én egy autószerelő telepen megfelelő szakképesítés nélkül, számos munkavédelmi szabályt megszegve szerelte egy pótkocsi hidraulika rendszerét. A telepre érkező sértett – aki annak ellenére, hogy nem szabad lett volna a műhely területén tartózkodnia – ismeretlen okokból behajolt a pótkocsi váza és puttonya közé, majd az alvázra hasalt. A nem megfelelően kitámasztott pótkocsi puttonya azonban lezuhant és maga alá nyomta a sértettet, aki életét vesztette.

A járásbíróság a vádlottat

foglalkozás körében gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt mondta ki bűnösnek, akit ezért 1 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélt, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és tettét megbánta. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott egyszerre több munkavédelmi és foglalkozási szabályt is megszegett.

Hirdetés
Hirdetés