Hirdetés
Hirdetés

A járványveszély az önkormányzati ügyintézést sem kíméli

| 2020. 03. 16. | 20:55:00
Bezár a miskolci állatkert egy időre.
A járványveszély az önkormányzati ügyintézést sem kíméli
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci polgármesteri hivatalnál is rendkívüli intézkedések jönnek március 17-től, hiszen az ügyfélfogadás szünetel az ügyfélfogadás.
Kivétel: 

  • házasságkötési szándék bejelentése,
  • bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése iránti szándék bejelentése,
  • apai elismerő nyilatkozat megtétele,
  • halálesetek anyakönyvezése,
  • rendkívüli települési támogatás,
  • köztemetés iránti kérelem benyújtása,  valamint
  • közfoglalkoztatotti jogviszony megszüntetésével és létesítésével összefüggő személyes ügyfélfogadás.

Ezen nyilatkozatokra előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet a Városház tér 8. szám alatti ügyfélszolgálaton tehetnek meg (megközelítés csak a Városház tér felőli bejárat irányából). A hivatal épületében ügyfelek nem tartózkodhatnak, kivéve, akik személyes ügyintézésre időpontegyeztetést követően érkeznek. Őket a portaszolgálat az ügyintézés helyszínére kíséri. Várakozás a belső udvaron. Az ügyintézés biztosított postai és elektronikus úton is. Előbbihez gyűjtőládát helyeztek ki a beadványoknak. 

Az elektronikus ügyintézés több módon lehetséges:

  • adóügyekben iFORM űrlapokat rendszeresítettek, ezek itt elérhetők. Az e-önkormányzati portálon található nyomtatványok listája, valamint az adóügyekhez tartozó ügyleírások megtalálhatóak a város honlapján.
  • további ügyköröknél elektronikus ügyindítás ÁNYK űrlap, vagy e-papír benyújtásával lehetséges. A szükséges nyomtatványok letölthetők a város honlapjáról. Amennyiben az adott ügyleírás ÁNYK űrlap benyújtását határozza meg, úgy az külön pontban megtalálható az ügyleíráson belül, beküldése ÁNYK nyomtatványkitöltő program használatával lehetséges.
  • E-papír szolgáltatás igénybevételével olyan ügyekben kezdeményezhető elektronikus ügyindítás, amelyek elektronikus benyújtását nem zárja ki jogszabály, valamint nincs rá rendszeresített elektronikus űrlap. Az e-papír szolgáltatás KAÜ bejelentkezést követően vehető igénybe, címzettként Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatát szükséges megjelölni.

Fogorvos csak sürgősségi helyzetben

Az önkormányzat arról is beszámolt, hogy a hatályos jogszabályok értelmében – a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt – fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.

A járványügyi helyzetre tekintettel a védőnői szolgálatoknál is a minimálisra szükséges csökkenteni a közvetlen kontaktokat, ezáltal az esetleges fertőzésveszélyt és a betegség terjedését. Az országos veszélyhelyzet visszavonásáig a 18 hónaposnál idősebb gyermekek esetén az előre egyeztetett státuszvizsgálatok időpontját későbbi alkalomra kell halasztani.

A védőnői tanácsadásra érkezve a gyermekkel csak egy hozzátartozó várakozzon. A váróteremben maximum egy család tartózkodjon. A várakozás a rendelő előtt a szabadban, egymástól legalább egy méter távolságot tartva javasolt.

Hirdetés
Hirdetés