Hirdetés
Hirdetés

Brutális kegyetlenség a miskolci éjszakában

| 2020. 03. 31. | 09:53:00
A sértett nyakcsigolyatörést szenvedett.
Brutális kegyetlenség a miskolci éjszakában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három fiatalkorú ellen, akik rátámadtak a mellettük elhaladó sértettre, durván bántalmazták, majd azt követően ellopták a mobiltelefonját.

A vádlottak közül ketten testvérek, míg harmadik társuk az unokatestvérük. A vádlottak 2019. augusztus 17-én az éjszakai órákban Miskolc egyik városrészében szórakoztak és italoztak, majd ittas állapotban hajnali 2:00 óra körül gyalog elindultak a városközpont irányába. Útközben hangoskodtak és kiabáltak.

Brutális verés

A sértett a belváros irányából egyedül szemben haladt a vádlottakkal, közöttük semmilyen kommunikáció nem történt, azonban a sértett miután elhagyta a társaságot, mobiltelefonjáról értesíteni akarta a rendőrséget. Ezt azonban nem tudta megtenni, mert a legidősebb fiatalkorú minden előzmény és ok nélkül kiabálva, fenyegetőzve utána szaladt. Ezt észlelve, a sértett is futni kezdett, azonban a vádlott utolérte és hátulról a lábszárán megrúgta, aminek következtében a férfi a földre esett. A legidősebb vádlott a földön fekvő sértettet többször megrúgta a fején és a felsőtestén. Eközben érkeztek oda társai is, akik bekapcsolódtak a verésbe és a sértettet többször megrúgták a felsőtestén. A rúgások következtében a sértett rövid időre az eszméletét is elvesztette.

A szökőkútba dobták

A bántalmazás során a sértett kezéből kiesett a mobiltelefon, amelyet közös elhatározást követően a legidősebb vádlott vett magához és azt zsebre tette. Ezután valamennyien eltávoztak a helyszínről, egy közeli szökőkúthoz mentek és ott várakoztak. Rövid idő elteltével a vádlottakat rendőrök igazoltatták, ezalatt a legidősebb vádlott az ellopott mobiltelefont maga mellé tette a szökőkút peremére, majd a mellette ülő unokatestvére azt lassan a szökőkút vizébe ejtette.

A sértettnek a vádlottaktól elszenvedett bántalmazása során nyakcsigolyatörése, illetve fej- és nyaktájékon zúzódásos, hámhorzsolásos sérülései keletkeztek. A töréses sérülés 8 napon túl gyógyuló, a tényleges gyógytartam 3-4 hónap. A sértettnek okozott 51 ezer forint kár megtérült.

A fiatalkorú vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodó személyekben, illetve az azt észlelőkben riadalmat és megbotránkozást keltsen.

Ha lemondanak a tárgyalásról...

A letartóztatásban, illetve bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlottak ellen a Debreceni Járási Ügyészség csoportosan elkövetett kifosztás bűntette, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság mindhárom vádlott javítóintézeti nevelését rendelje el. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a járásbíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Hirdetés
Hirdetés