Csalók járják Miskolcot az önkormányzat nevében

borsodihir.hu

2020.03.20. 17:45

Csalók járják Miskolcot az önkormányzat nevében
A kép illusztráció.

A rendészek csak azokhoz mennek, akik előzőleg jelentkeztek az ingyenes zöld számon.

Hirdetés

Az önkormányzathoz érkezett bejelentés alapján magukat hivatalos szervnek kiadó ismeretlenek járják a várost. Fehér ruhát viselnek, és az otthonokba próbálnak bejutni, mondván, koronavírus elleni fertőtlenítést végeznek, ezért pedig pénzt kérnek a lakóktól.

Sem az önkormányzat, sem más hivatalos szerv nem végez hasonló tevékenységet, és nem kér, nem fogad el semmilyen összeget!

A koronavírus-veszély miatt kialakult helyzetben, – a házi segítségnyújtásban nem részesülő – 70 éven felüliek ellátása az önkormányzatok feladata, ezt kormányrendelet írja elő. Az önkormányzat munkatársai felhívják a lakosok figyelmét, hogy körültekintően járjanak el, amikor idegent engednek be otthonukba. A rendészet munkatársai minden esetben kék vagy zöld egyenruhát viselnek, mellkasuk bal oldalán a rendészet jelvénye látható, az egyenruha jobb mellén hímzett névkitűző van. A rendész így érkezik, de csak azokhoz, akik előzőleg jelentkeztek az ingyenes zöld számon. A rászoruló idősek díjmentesen hívhatják a rendészet zöldszámát, a 0680-46-00-46-ot, amely a nap 24 órájában elérhető.

A rendészet munkatársai csütörtök délután kezdték meg a 70 év fölötti idősek felkeresését, a látogatások folyamatosak.
Miskolccsaláskoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés