Hirdetés
Hirdetés

Csalók járják Miskolcot az önkormányzat nevében

| 2020. 03. 20. | 18:45:00
A rendészek csak azokhoz mennek, akik előzőleg jelentkeztek az ingyenes zöld számon.
Csalók járják Miskolcot az önkormányzat nevében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzathoz érkezett bejelentés alapján magukat hivatalos szervnek kiadó ismeretlenek járják a várost. Fehér ruhát viselnek, és az otthonokba próbálnak bejutni, mondván, koronavírus elleni fertőtlenítést végeznek, ezért pedig pénzt kérnek a lakóktól.

Sem az önkormányzat, sem más hivatalos szerv nem végez hasonló tevékenységet, és nem kér, nem fogad el semmilyen összeget!

A koronavírus-veszély miatt kialakult helyzetben, – a házi segítségnyújtásban nem részesülő – 70 éven felüliek ellátása az önkormányzatok feladata, ezt kormányrendelet írja elő. Az önkormányzat munkatársai felhívják a lakosok figyelmét, hogy körültekintően járjanak el, amikor idegent engednek be otthonukba. A rendészet munkatársai minden esetben kék vagy zöld egyenruhát viselnek, mellkasuk bal oldalán a rendészet jelvénye látható, az egyenruha jobb mellén hímzett névkitűző van. A rendész így érkezik, de csak azokhoz, akik előzőleg jelentkeztek az ingyenes zöld számon. A rászoruló idősek díjmentesen hívhatják a rendészet zöldszámát, a 0680-46-00-46-ot, amely a nap 24 órájában elérhető.

Hirdetés
Hirdetés