Korszerűbb óvoda várja majd a gyerekeket Miskolcon

borsodihir.hu

2020.03.26. 10:52

Korszerűbb óvoda várja majd a gyerekeket Miskolcon

Rendbe tették a Gesztenyés utcai épületet.

Több mint 165 millió forint uniós és állami támogatásból megújult a Napraforgó Óvoda. A Gesztenyés utca 18. szám alatti intézményben kicserélték a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kapott az épület, melynek tetejére napelemes rendszert telepítettek, valamint okos fűtési rendszert is létesítettek.

Az 1978-ban épült intézményben csak kisebb, illetve részleges felújításokat végeztek az elmúlt 42 évben, a létesítmény műszaki állapota indokolta az energetikai korszerűsítést.

A mostani fejlesztésnek köszönhetően az intézmény működése nemcsak energiatakarékosabbá válik, hanem sokkal komfortosabb lesz. A Napraforgó Óvoda felújítása öt hónapot vett igénybe. Az akadálymentesítésért mozgáskorlátozott vécét alakítottak ki, valamint az épület komplex elérhetőségét biztosító akadálymentes parkolót létesítettek. A kivitelezést követően önkormányzati támogatásból valósult meg a teljes épület tisztasági festése. A korszerűsítés csaknem 70 százalékkal kevesebb felhasznált energiamennyiséget jelent, ami hozzájárul a működtetési költség csökkentéséhez, miközben az épületben tartózkodók hő- és komfortérzete jelentősen javul.

Az önkormányzat fenntartásába 32 óvoda tartozik, ennek a felét uniós forrásból már felújították és jelenleg is tart a Kassai úti óvoda korszerűsítése, amely várhatóan áprilisban készül el. Miskolc óvodafelújítási programjának következő lépéseként a Dózsa György úti Óvoda, a Szeder úti Tagóvoda és a Stadion Sport Tagóvoda felújítása tervezett.
Miskolcóvodafelújítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés