Hirdetés
Hirdetés

Újabb kiemelt, világszinten rendkívül népszerű sportág a DVTK-ban!

| 2020. 03. 10. | 14:11:00
Bringatúrát szerveznek szombatra.
Újabb kiemelt, világszinten rendkívül népszerű sportág a DVTK-ban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Március 14-én kerékpáros túrát szervez a DVTK kerékpáros és triatlon szakosztálya. A túra a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ), és a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) közreműködésével valósul meg, első állomása annak a sorozatnak, aminek célja a világ második legnagyobb kerékpáros körversenyének, az idén 103. alkalommal megrendezésre kerülő Giro d'Italia Budapesti rajtjának népszerűsítése.

Az indulás helyszíne a DVTK Stadion előtti nagy parkoló, az időpont 2020. március 14., délelőtt 10 óra. Az útvonal Diósgyőr-Alsóhámor-Felsőhámor-Lillafüred, a végállomás a Lillafüredi Sport- és Kalandpark, ahol a túrát sikeresen teljesítőket frissítővel várják.

A túra végig közúton halad ezért a KRESZ szabályai érvényesek a résztvevőkre. A szervező DVTK kerékpáros és triatlon szakosztálya, a DVTK Cycling Team. A szakosztály a miskolci kerékpársport nagy múltú alapjaira támaszkodva 2019 elején a versenyzők Freeriderz SC-ből történő integrálásával, átigazolásával alakult meg.  2019-ben összesen 76 korcsoportos dobogós helyezést értek el a különböző besorolású erőpróbákon, ami 32 arany-, 24 ezüst- és 20 bronzérmet takar.

A szakosztály 2020-ban DVTK Cycling Team néven tovább folytatja a munkát, amelynek távlati célja egy regionális szinten erős utánpótlás kerékpáros csapat létrehozása miskolci bázissal a DVTK színei alatt. 

Hirdetés
Hirdetés