Hirdetés

Hirdetés

Hova, hova? - kérdi a rendőr Miskolcon

2020.04.13. 12:05

Hova, hova? - kérdi a rendőr Miskolcon
Rendőrök megállítanak egy motorost Miskolcon, a Miskolctapolcára vezető úton (Fotó: mti)

Húsvéthétfőn is ellenőrzik az autósokat.

Hirdetés

Részben a lakhelyelhagyási korlátozás miatt ellenőrzik az autósokat Miskolcon, ugyanakkor a szokásos húsvéti akció is zajlik, azaz az ittas sofőrökre vadásznak az egyenruhások.

Az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályának vezetője, Berzai Zsolt alezredes azt mondta: a koronavírus-járvány miatt szakítottak a korábbi gyakorlattal, amikor minden járművet megállítottak, helyette célirányos ellenőrzést végeznek, a gépjárművezetők magatartását figyelik, és így szűrik ki az ittas vezetőket.

Az ittas sofőrök gyakran jelentősen túllépik a megengedett sebességet, cikázva, a sávokat gyorsan váltva közlekednek, nem használják az irányjelzőt, biztonsági övet, agresszív vezetési stílusukkal veszélybe sodorják a többi közlekedőt

- jegyezte meg az alezredes, aki elmondta azt is, hogy az ittasan vezetőkkel szemben közigazgatási bírságot szabnak ki, súlyosabb alkoholos befolyásoltság esetén pedig büntetőeljárást kezdeményeznek. Közölte, évente 16 ezer személyi sérüléses baleset történik Magyarországon, ennek valamivel több mint nyolc százalékát ittas sofőrök okozzák.

Felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak az ittas járművezetőket szűrik ki, hanem a kijárási korlátozás megszegőit is, ugyanis - mint mondta - a húsvéti locsolkodás nem tartozik azok közé a kivételek közé, amelyek miatt az emberek elhagyhatják a tartózkodási helyüket.

ellenőrzésrendőrség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés