Hirdetés
Hirdetés

A miskolci Foglalkoztatási Paktum nem hagyja cserben az álláskeresőket!

| 2020. 05. 06. | 19:45:00
Az elérhető segítség.
A miskolci Foglalkoztatási Paktum nem hagyja cserben az álláskeresőket!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napjainkban nagyon sok dolgozó veszíti el a korábban biztosnak hitt állását – sokan több éves, sőt évtizedes munkaviszony után egyik napról a másikra váltak, válnak álláskeresővé. Ilyenkor könnyen kétségbeesik a munkavállaló, és a családhoz, barátokhoz, ismerősökhöz fordul, tájékozódik, hogy információkat szerezzen a mielőbbi elhelyezkedés érdekében. Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programjával eddig is sokan kapcsolatba léptek, mára pedig a miskolci álláskeresők számára megkerülhetetlenné vált, hiszen nem csak egy-egy nyitott pozíciót vagy általános tanácsadást, hanem komplex szolgáltatást és olyan stabil szakmai hátteret kínál, amely visszaadja, megerősíti az álláskeresők önbizalmát és segítséget nyújt a legmegfelelőbb álláshely megtalálásában.

Jó gyakorlatok

A 2020. március közepén bekövetkezett rendkívüli helyzetre a Foglalkoztatási Paktum gyorsan reagált, ugyanis munkafolyamatait azonnal online munkavégzésre váltotta. 

Az eltelt időszak alatt kialakultak azok a jó gyakorlatok, melyekkel a munkaerő-paci tanácsadók által biztosított szolgáltatások az ügyfélszolgálat ideiglenes bezárása ellenére is elérhetők.

De melyek azok a szolgáltatások, amiket az álláskeresők továbbra is zavartalanul igénybe vehetnek?

A munkaerő-piaci tanácsadókat rengeteg frissen állását vesztett ügyfél keresi fel online, mely a sikeresen kialakított tájékoztatási és átalakított kapcsolattartási munkafolyamatok sikerességét mutatja. Az ügyfélszolgálat elérhetőségeit, szolgáltatásait folyamatosan megosztják a Miskolc Holding Zrt. honlapján a Miskolc a Te helyed elnevezésű hivatalos Facebook csatornájukon, valamint a miskolcatehelyed.hu weboldalukon. Ehhez a sikeres működéshez azonban elengedhetetlen, hogy a Paktum teljeskörű információval rendelkezzen arra vonatkozóan, mely cégeknél működnek továbbra is a HR folyamatok, és hol folytatódnak a toborzások. Ezért a kollégáik folyamatosan tartják a kapcsolatot a miskolci cégekkel, partnereikkel, és a helyi iparkamarával, illetve várják is a cégek visszajelzéseit a nyitott pozíciókat illetően. Így a Paktum mindig friss, hiteles információkkal tud szolgálni az álláskeresőknek. Továbbra is működik az e-mailen, és a papír alapon beérkezett önéletrajzok fogadása és a cégek részére történő továbbítása: a karantén bevezetése óta, több mint 70 ügyfél önéletrajzát küldték el a cégek számára.

Egyéni tanácsadás

Az elmúlt időszakban is nagy igény mutatkozott az egyéni tanácsadásra. A konzultációk során a legtöbb esetben a célállások is meghatározásra kerültek: 55 álláskereső kapott személyre szabott tanácsokat, és 8 esetben egyéni fejlesztést is tartottak a tanácsadók. A vírushelyzetre való tekintettel jelenleg a munkatársak telefonon keresztül válaszolják meg az ügyfelek részéről felmerülő kérdéseket, segítenek az önéletrajz, és a motivációs levél elkészítésében is. Az egyéni fejlesztés és mentorálás mellett az állásinterjúra való felkészítés is telefonon biztosított, ahol az érdeklődőknek részletesen elmagyarázzák az állásinterjúk írott és íratlan szabályait.

Segítség az ügyintézésben

A munkavállalók elhelyezkedését jelentős mértékben segítik a cégek számára foglalkoztatás után járó állami támogatások, melyekről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatallal együttműködve folyamatosan tájékoztatást nyújt a Paktum. A tanácsadók, nemcsak a cégeknek segítenek, hanem igény esetén időpontot egyeztetnek az ügyfelek számára is, és segítséget nyújtanak a kormányhivatali ügyintézésben.

Mivel a veszélyhelyzet kihirdetése óta jelentősen megnőtt a regisztrált álláskeresők száma, a Foglalkoztatási Paktum mindent megtesz annak érdekében, hogy szolgáltatásaival elősegítse az álláskeresők mielőbbi munkába állását, valamint összekösse a munkáltatókat az állásukat vesztett ügyfelekkel.

Így kapcsolatfelvétel céljából forduljanak bizalommal a munkaerő-piaci iroda kollégáihoz a tanacsadas@miskolcholding.hu e-mail címen.

Hirdetés
Hirdetés