Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon kompenzálni szeretnék a parkolóbérlet-tulajdonosokat

| 2020. 06. 24. | 14:08:00
Július 1-jétől megszűnik az ingyenes parkolás.
Miskolcon kompenzálni szeretnék a parkolóbérlet-tulajdonosokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet alatt a kormány április elejétől az egész országban ingyenessé tette a közterületi parkolást. A veszélyhelyzet megszüntetésével július 1-től, szerdától ismét díjfizetési kötelezettség áll fenn a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni díjköteles várakozási területein és a Régiposta utcai parkolóházban.

Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terei mélygarázsban továbbra is az általános rend szerint kell fizetni.
Díjfizetési módok a felszíni díjköteles várakozási területeken:

  • az adott várakozási területen elhelyezett parkolójegy kiadó automatánál készpénzzel vagy chipkártyával váltott parkolójeggyel,
  • a mobiltelefonos parkolási díjfizetési rendszer használata esetén a parkolás megindításával,
  • előre váltott parkolóbérlettel,
  • parkolási igazolvánnyal történhet.

A díjfizetés nélkül történő várakozás, várakozási díj, valamint pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után, amelynek megfizetése a jármű üzembentartóját terheli – tudatta a város sajtószolgálata.

A felszíni díjköteles várakozási területekre érvényes bérlettel rendelkező autósok esetében annak ellenére, hogy a kompenzációról nem született országos rendelkezés, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetőként az önkormányzattal együttműködve a veszélyhelyzet idejére előre megváltott parkolási bérletek tulajdonosait kompenzálni kívánja, melyről a közgyűlés dönthet.

Hirdetés
Hirdetés