Hirdetés
Hirdetés

Újszülöttet hagytak a miskolci babamentő inkubátorban

| 2020. 06. 25. | 12:53:00
Hajnal Ákos egészséges és jól van.
Újszülöttet hagytak a miskolci babamentő inkubátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő készülékben. Az inkubátor június 25-én, éjfél után 10 perccel jelzett, a személyzet azonnal intézkedett; Perinatális Intenzív Centum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket – olvasható a kórház Facebook-bejegyzésében.

A 44 centiméterrel és 2160 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói a Hajnal Ákos nevet adták, ő a tizenötödik baba, akit itt találtak. 

A kisfiú bizonyára nem intézményi körülmények között született, ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges.

Mint arról beszámoltunk, egy hónappal ezelőtt, május 25-én a Kazincbarcikai Kórház inkubátorába is elhelyeztek egy egészséges újszülöttet. A kislány 3060 grammal és 51 centiméterrel született és a Barcikai Evelin nevet adták neki. A nők – amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket – az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

Hirdetés
Hirdetés