Főkertészét keresi Miskolc

borsodihir.hu

2020.07.15. 12:10

Főkertészét keresi Miskolc

Diplomás szakemberek pályázatát várják.

Hirdetés

Pályázatot írt ki a miskolci önkormányzat a főkertészi munkakör betöltésére. A pályázati anyagokat július 27-ig várják a városházán. A városvezetés „Nagy-Miskolc” címen megismert koncepciójának része, hogy a város közterület-fenntartási munkáit, a városkép tervezését és javítását egy kertészeti téren jártas szakember irányítsa.

A Veres Pál polgármester által meghirdetett új szellemiség fontos eleme a közterületek fejlesztése, a természetvédelmi és környezetvédelmi szempontok érvényesítése, a valóban „zöld” városkép erősítése. Ennek lehet záloga és a következő években egyik motorja a főkertészi pozíció, ami egyébként hosszú ideje betöltetlen volt a Polgármesteri Hivatalban.

A kiírás szerint a főkertész munkaköréhez tartozik majd: a település zöldfelületi koncepciójának, stratégiájának és terveinek elkészíttetése, majd a végrehajtás ellenőrzése, megújítása; a kapcsolódó tervpályázati kiírások koordinálása; kezdeményező szerep a lakossági szemléletformálásban; kapcsolattartás más hatóságokkal; részvétel a zöldterület-fejlesztési, parkosítási, növény- és faültetési tervek készítésében; szakmai tanácsadás a tervezett építési beruházásokhoz csatolt favédelmi tervekre vonatkozóan.

A pályázat nyomán, amire diplomás szakembereket várnak, az elbírálást követően a kiválasztott jelentkező máris megkezdi munkáját mint Miskolc főkertésze.
Miskolcfőkertész

Szóljon hozzá!

Hirdetés